top of page
Search
  • Writer's pictureMarko Paunovic

5 načina kako sportisti mogu imati koristi od terapeutske masaže




Terapeut-maser je veliki deo toga, posebno kada se oporavljate od povrede. Terapeutska masaža jedan je od glavnih delova dobrog režima fizičke terapije posle povrede. Nekoliko je načina na koje terapeutska masaža može da koristi sportisti. Ako ste sportista, već znate da ćete morati da održavate optimalno zdravlje ako želite da nastavite da se bavite sportom koji volite. Sada ću vam reći 5 načina kakve koristi mogu imati sportisti od terapeutske masaže.

1. Opušteni mišići. Iako je opuštanje mišića najpoznatija prednost masaže, ono za sportiste dobija sasvim novu važnost. Bol u mišićima, bol istezanje mišića su sve stvari koje očekujete kao sportista - ali dobra vest je da ove probleme možete umanjiti redovnom terapijskom masažom. Čak i nakon što završite program fizikalne terapije nakon povrede, još uvek možete imati koristi od redovnih masaža kod svog terapeuta - masera. 2. Poboljšanje imunog sistema Bolest može biti jako teška za sportiste. Samo jedna loša prehlada ili grip vas već nedeljama mogu držati dalje od sporta koji volite - a možda se nećete osećati najbolje još neko vreme nakon toga. Srećom, masaža pomaže da se poboljša prirodna odbrana vašeg imunološkog sistema. Tokom masaže, vaše telo će zatražiti da poveća svoj prirodni citotoksični kapacitet, što znači da će se vaš imuni sistem moći efikasnije boriti protiv bolesti, klica i bakterija.

3. Povećana cirkulacija.

Redovna masaža tokom programa fizikalne terapije može značajno poboljšati vašu cirkulaciju. Bolja cirkulacija znači da vaši mišići dobijaju dovod krvi kako bi se sprečili ukočenost i napetost. Vaši mišići će raditi i osećati se bolje nakon terapijske masaže.

4. Poboljšanje držanja.

U kombinaciji sa drugim vrstama fizikalne terapije, masaža može učiniti puno dobra za vaše držanje. Masaža pomaže da vaše telo dovedete na optimalno mesto poravnanja, što prirodno može poboljšati vaše držanje. Bolje držanje ima višestruke prednosti za sportiste. Kada održavate pravilno držanje, telo se može kretati na vrhuncu u svakom trenutku - što znači da ćete se baviti sportom sa ugrađenom prirodnom prednošću.

5. Smanjenje ožiljaka.

Kada ste povređeni, vaše telo stvara adhezije oko povrede, koji predstavljaju trake žilavog ožiljnog tkiva. Ova adhezija može prouzrokovati ozbiljne bolove, ograničiti vaše kretanje i odložiti oporavak na duže vreme ako se ne leče. Terapijska masaža može efikasno da se izbori sa tim adhezijama. Vaš maser-terapeut može koristiti specifične ciljane tehnike da odveže mišiće i razbije adhezije. Ovo je važna komponenta vašeg programa fizikalne terapije, jer je oslobađanje od adhezije bitno za ublažavanje bola i za opseg pokreta.


Odmah danas zakazite vas tretman u studio Mare massage.

Kao sportista, vaše telo mora da bude u najboljem stanju u svakom trenutku. Zbog toga vam je u najboljem interesu da se oporavite od povrede! Uz to, takođe je važno prepoznati važnost održavanja zdravlja. Čak i nešto tako jednostavno kao terapeutska masaža jednom ili dva puta mesečno može vam pomoći da se osećate kao da ste u najboljem mogućem stanju, što znači da ćete biti u mogućnosti da se konstantno ponašate u svojim vrhunskim performansama.

Ako tražite neinvazivna rešenja za bol i povrede ili želite da budete najbolji sportista koji možete biti, kontaktirajte studiomaremassage@gmail.com kako bi započeli plan koji će vam pomoći da postignete optimalne fizičke performanse.

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page