top of page
Search
  • Writer's pictureMarko Paunovic

Nega lica kod muskaraca

Prosli su dani kad je nepozeljnost bila znak muskosti. Zene zele dobro ocuvanog i Istina je da je nega kože lica muškarcima možda čak i potrebnija nego ženama, naravno, ako je vaš cilj koža nalik onoj koju imaju manekeni sa reklama i iz popularnih serija nego onoj koju su vekovima gajile generacije Konana, Vikinga i drugih macho prapredaka.

Koža muškarca

Činjenica je da je koža lica muškarca znatno izdržljivija od ženske. Prvo, koža muškarca je 20% deblja. Zatim, dublji sloj kože je bogatiji kolagenim vlaknima i elstinom što je čini jačom i elsatičnijom. Ipak, i pored svega toga muška koža je jednako izložena uticajima spoljne sredine kao i ženska (koža pati, koža puca..). Brijanje, Sunce, klimatski uslovi, zagađenje, duvan, alkohol, stres, nedostatak sna, loša ishrana… sve ovo utiče na kožu našeg lica. osim toga, muška koža je i masnija od ženske, pa su zato neophodni rituali nege makar na nedeljnom nivou.

Osnovna nega

Voda i sapun su osnov od kog se počinje. Takođe, možete koristiti i penu ili gel za umivanje, a očišćenu kožu opustite blagim tonicima za lice na biljnoj bazi. Piling lica je nova kategorija koju uvodimo u negu vašeg lica. Piling uklanja mrtve ćelije kože i kožu čini glatkom. Preporučuje se piling makar dva puta tokom nedelje. U slučaju da imate problema sa masnom kožom, mogli biste probati neki gel za kontrolu sjaja lica, dok se ostalima savetuje hidratantna krema. I eto ga – vaše lice je spremno za novi dan!

Maske za lice

Osim redovnog umivanja, čišćenja tonikom i pilingom i hranjenjem kože lica kremama i losionima, poželjno je da povremeno koristite i masku za lice. Znamo, deluje totalno ženski, ali kažu da pomaže čišćenju lica, pa da probamo. Maske za lice možete kupiti i u parfimerijama i bolje opremljenim supermarketima.


19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page